Доступність посилання

ТОП новини

«Хотів зірвати опалювальний сезон на півдні»: СБУ затримала російського агента-коригувальника


За даними відомства, російські спецслужби завербували чоловіка вже після початку повномасштабного вторгнення
За даними відомства, російські спецслужби завербували чоловіка вже після початку повномасштабного вторгнення

Служба безпеки України заявляє про затримання російського агента-коригувальника вогню, який «хотів зірвати опалювальний сезон на півдні».

«Затримано російського агента, який передавав ворогу геолокацію підприємств теплопостачання у прифронтових районах. Отримані координати загарбники планували використати для здійснення серії ракетно-артилерійських обстрілів по місту, і таким чином дестабілізувати обстановку на південному напрямку», – повідомляють в СБУ.

За даними відомства, російські спецслужби завербували чоловіка вже після початку повномасштабного вторгнення.

«У поле зору агресорів він потрапив через прокремлівські погляди, які поширював у своєму оточенні», – додають в СБУ.

За даними української спецслужби, російські куратори обіцяли чоловіку грошову винагороду, а у разі захоплення Миколаєва – «гарантії безпеки» від репресивних дій окупаційної адміністрації».

Наразі затриманому повідомили підозру у держзраді та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Миколаївщина фактично щодня зазнає обстрілів з боку військ РФ. Це відбувається на тлі успішого контрнаступу ЗСУ на північному сході та на півдні країни. Москва з початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

15 вересня голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що в Миколаївській області від початку повномасштабного вторгнення Росії загинули 436 цивільних жителів, зокрема 11 дітей.

XS
SM
MD
LG