Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: від початку року викрили понад 100 угруповань, які підробляли COVID-сертифікати


«За матеріалами СБУ понад 40 організаторам злочинних схем повідомлено про підозру»
«За матеріалами СБУ понад 40 організаторам злочинних схем повідомлено про підозру»

Служба безпеки України повідомляє, що від початку року викрила понад 100 угруповань, які підробляли COVID-сертифікати і довідки про негативні результати ПЛР-тестів.

«За матеріалами СБУ понад 40 організаторам злочинних схем повідомлено про підозру. Серед них й іноземці, причетні до збуту довідок про негативні результати ПЛР-тестів. За даними досудових розслідувань, ділки створювали власну «розгалужену мережу осередків» у різних регіонах нашої країни, що дозволяло їм отримувати незаконні щомісячні «прибутки» десятками мільйонів гривень», – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, встановлено також і факти внесення недостовірних відомостей до електронних медичних реєстрів.

«У ході спецоперацій у Києві, Львівській і Рівненській областях співробітники СБУ нейтралізували три розгалужені мережі з продажу підроблених медичних документів. Зловмисники виготовляли фальшиві свідоцтва про вакцинацію і довідки про результати ПЛР-тестів. Також вони підробляли COVID-документи, нібито видані іноземними медустановами», – повідомили у спецслужбі.

Підроблення і використання фальшивих сертифікатів про вакцинацію і COVID- тестів передбачає кримінальну відповідальність.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG