Доступність посилання

ТОП новини

СБУ має докази причетності Росії до замаху на Бабченка – Грицак


Зліва направо: Василь Грицак, журналіст Аркадій Бабченко та генеральний прокурор Юрій Луценко
Зліва направо: Василь Грицак, журналіст Аркадій Бабченко та генеральний прокурор Юрій Луценко

Служба безпеки України має достатньо доказів причетності Росії до замаху на журналіста Аркадія Бабченка, заявив у Києві голова СБУ Василь Грицак.

Він зазначив, що слідчі СБУ продовжують працювати над встановленням усіх замовників вбивства Бабченка. Але сумнівів у наявності «російського сліду», за словами очільника відомства, немає.

«Російський слід, російські гроші – все у цій справі буде, і я думаю, що ви (журналісти – ред.) матимете можливість пересвідчитись у цьому під час слухання справи у суді», – сказав Грицак.

Він очікує, що судові слухання по справі відбудуться найближчим часом.

Голова СБУ додав, що підозрюваний у справі про організацію вбивства Бабченка Борис Герман дійсно підписав угоду зі слідством. Раніше про це повідомляв генеральний прокурор Юрій Луценко.

Читайте також: «Контрабанда на Одеській митниці та справа Бабченка: що під час брифінгу розповів прокурор Луценко»

Увечері 29 травня стало відомо, що в Києві вбили російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка. 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що журналіст живий.

Грицак стверджує, що спецслужбі вдалося розкрити план з підготовки вбивства журналіста. СБУ затримала громадянина України Бориса Германа, якого, за словами Грицака, для організації вбивства найняли російські спецслужби.

Аркадій Бабченко залишив Росію в лютому 2017 року, мав можливість жити в Празі, але обрав роботу ведучим на кримськотатарському телеканалі ATR у Києві. Він пояснював рішення виїхати з Росії інформацією про можливість відкриття кримінального провадження щодо нього.

XS
SM
MD
LG