Доступність посилання

ТОП новини

СБУ почала розслідування щодо телеведучої Панченко за виправдовування російської агресії – Юрчишин


21 грудня Ярослав Юрчишин повідомляв про свій запит до СБУ щодо Панченко
21 грудня Ярослав Юрчишин повідомляв про свій запит до СБУ щодо Панченко

Служба безпеки України розслідує кримінальне провадження щодо телеведучої Діани Панченко, повідомив народний депутат від «Голосу» Ярослав Юрчишин 4 січня.

Він оприлюднив фото відповіді на свій запит від СБУ. Згідно з текстом, її управління в Донецькій та Луганській областях здійснює розслідування за статтею про «виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України».

«У грудні я подав депутатські звернення до СБУ та ГПУ щодо її матеріалу, який порушує нацбезпеку України та виправдовує російську агресію. Відповідь маємо. 2023-й рік розпочинаємо результативно», – прокоментував він.

Служба безпеки України наразі не заявляла про розслідування зі свого боку.

Читайте також: Марченко, Панченко, Піховшек: 15 медійників потрапили до «реєстру держзрадників» НАЗК і «Чесно»

21 грудня Юрчишин повідомляв про свій запит до СБУ щодо Панченко. Він був пов’язаний із репортажем медійниці з окупованих українських територій, зокрема, Донецька та Маріуполя, у якому жителі цих міст «виправдовують російську агресію».

Діана Панченко раніше працювала в Україні на каналах, пов’язаних із Віктором Медведчуком. За даними медіа, вона виїхала з країни в серпні 2022 року. Наразі Панченко не коментувала дані щодо розслідування проти себе.

XS
SM
MD
LG