Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала «казака»-таксиста, який їздив із прапорцем Росії на «євробляхах»


Салон автомобіля з таксистом-«казаком», Дніпропетровська область, 4 жовтня 2019 року
Салон автомобіля з таксистом-«казаком», Дніпропетровська область, 4 жовтня 2019 року

Служба безпеки України повідомила 4 жовтня, що затримала на Дніпропетровщині «проросійського агітатора, який позиціонував себе як прихильник «російського козацтва», російської православної церкви та монархізму». З поширених спецслужбою фотографій видно, що затриманий віддав перевагу автомобілю німецького виробництва, марки Opel.

«Оперативники спецслужби встановили, що чоловік активно підтримував тимчасову окупацію АР Крим і частин Донецької та Луганської областей. Для дестабілізації суспільно політичної ситуації в регіоні він у соціальних мережах агітував за відділення області від України і «приєднання» до РФ на умовах федералізації… відкрито демонстрував на власному авто агітацію символіки країни-агресора та пропагував клієнтам фейкові ідеї «русского мира», – ідеться в повідомленні спецслужби.

«Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили заборонену комуністичну символіку, георгіївські стрічки, засоби зв’язку та комп’ютерну техніку. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії», – додали в СБУ.

Санкція інкримінованої затриманому статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, вказано в Кримінальному кодексі України.

XS
SM
MD
LG