Доступність посилання

ТОП новини

Палій-аматор зміг підпалити машину журналістки Радіо Свобода лише з 14-ї спроби (відео) – «Схеми»


Криміналіст Валерій Кур, переглянувши відео, висловив думку, що палій до цього не мав злочинного досвіду і поводився як аматор
Криміналіст Валерій Кур, переглянувши відео, висловив думку, що палій до цього не мав злочинного досвіду і поводився як аматор

Чоловік, який підпалив авто львівської журналістки Радіо Свобода Галини Терещук у ніч на 30 січня, поводився як аматор, засвітився на багатьох камерах і перебував на місці злочину довше, ніж планував, бо автомобіль довго не займався. Про це повідомляють журналісти програми «Схеми», які зібрали й проаналізували відео з камер спостереження.

Поліція повідомила про затримання палія в ніч на 6 лютого, через тиждень після вчинення злочину. Затримання відбулося в Одесі.

Криміналіст Валерій Кур, переглянувши відео, висловив думку, що палій до цього не мав злочинного досвіду і поводився як аматор.

«Він не боїться залишати слідів. Це, з одного боку, говорить про те, що він не професіонал, а з іншого – що чхав він на це. Він один раз підпалює, другий раз… Запалює, кидає, залишає щось. Він не боїться. Він працює, я помітив, без рукавичок», – відзначає Валерій Кур.

Версій про те, хто міг замовити підпал машини подружжя журналістів Терещуків у Львові, озвучують декілька, але поки що для жодної немає достатніх підтверджень, повідомляють журналісти «Схем».

«Одна з версій – тиск фігурантів матеріалу на журналістку з метою залякування. Ще одна версія – таким чином кримінальний світ передає «вітання» керівництву львівської поліції, з якою нібито перебуває в конфлікті. Окрім того, обговорюється і втручання Росії у внутрішні українські справи «з метою дестабілізації». Але це – просто версії, які поки нічим не підкріплені», – мовиться в матеріалі «Схем».

У ніч на 30 січня невідомий підпалив автівку львівської кореспондентки Радіо Свобода Галини Терещук. Поліція розслідує інцидент за статтею «пошкодження майна журналіста».

Основна версія підпалу автомобіля журналістки Радіо Свобода Галини Терещук – її професійна діяльність. Про це в коментарі Радіо Свобода розповів начальник слідчого відділу Галицького районного відділу поліції Львова Василь Васько.

Вранці 6 лютого міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що поліція Львівщини затримала підозрюваних у підпалі.

XS
SM
MD
LG