Доступність посилання

ТОП новини

Суд відпустив Семена Семенченка з-під варти під домашній арешт


Семен Семенченко раніше заявив, що не визнає себе винним
Семен Семенченко раніше заявив, що не визнає себе винним

Суд змінив запобіжний захід для колишнього депутата Верховної Ради Семена Семенченка з тримання під вартою на домашній арешт, інформує 14 липня фейсбук-сторінка політика.

«Позитивне рішення! Семену Семенченку змінили запобіжний захід – домашній арешт», – ідеться в повідомленні.

22 червня Апеляційний суд Києва залишив Семенченка під вартою до 18 липня.

Ексдепутату інкримінують вчинення злочинів за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 260, ч. 3 ст. 260 (ідеться про створення приватної армії), а також за ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 258 (терористичний акт).

24 березня Служба безпеки України заявила, що припинила діяльність незаконного збройного формування, так званої «приватної військової компанії», діяльність якої була спрямована на підготовку до здійснення тяжких злочинів, у тому числі проти основ національної безпеки.

За даними слідства СБУ, організаторами діяльності групи були колишній народний депутат України Семен Семенченко і агент Національного антикорупційного бюро Євген Шевченко.

У спецслужбі стверджують, що Семенченко і Шевченко в 2018 році організували та здійснили реєстрацію на території однієї з іноземних держав приватної військової компанії. СБУ інкримінує Семенченку «той факт, що він створив на території України і з 2018 року очолював, забезпечував спорядженням разом із Шевченко незаконне збройне формування (НВФ)».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG