Доступність посилання

ТОП новини

«Свободу Котову»: Сенцов підтримав російського активіста, який виступав проти анексії Криму


5 вересня 2019 року Костянтин Котов був засуджений на чотири роки позбавлення волі
5 вересня 2019 року Костянтин Котов був засуджений на чотири роки позбавлення волі

Колишній політв'язень, український режисер Олег Сенцов виступив на підтримку засудженого російського активіста Костянтина Котова, який раніше виходив із пікетами проти анексії Криму.

На своїй сторінці у Facebook Сенцов опублікував фото в футболці з портретом Котова.

«На суді він був у футболці з моїм портретом, тому що вважає, що моя історія якимось чином спонукала його на протест. Сьогодні я роблю йому алаверди, напередодні його дня народження й апеляційного суду. Свободу Костянтину Котову і всім політичним в'язням!» – написав Сенцов.

Він додав, що буде підтримувати тих росіян, які «борються з режимом Путіна і вважають, що Крим – це Україна».

Наприкінці січня Верховний суд Росії вирішив не скасовувати вирок активістові Костянтину Котову, засудженому у вересні 2019-го на чотири роки колонії – за повторну участь у несанкціонованих мітингах. При цьому Конституційний суд Росії перед цим ухвалив переглянути вирок активістові.

Костянтин Котов – 34-річний московський опозиційний активіст, який виходив з одиничними пікетами проти політичних репресій і поліцейського свавілля. Він також допомагав захопленим Росією у Керченській протоці українським морякам і вимагав обміну ув'язненими між Росією і Україною.

З березня по серпень 2019 року активіста неодноразово затримувала поліція.

Останній раз його затримали 10 серпня в центрі Москви під час акції на підтримку опозиційних кандидатів у депутати Москоської міської думи.

XS
SM
MD
LG