Доступність посилання

ТОП новини

У Британії розглядають можливість надання Україні прототипу лазерної зброї – Шаппс


Шаппс зауважив, що це зброя, здатна збивати безпілотники і тому це може бути корисним в Україні
Шаппс зауважив, що це зброя, здатна збивати безпілотники і тому це може бути корисним в Україні

У Великій Британії розглядають можливість надання Україні лазерної зброї DragonFire, яка може збивати дрони і ракети.

Під час відвідування оборонної лабораторії Портон-Даун 11 квітня міністр оборони Британії Ґрант Шаппс наголосив на важливості швидкого розгортання нових технологій озброєнь.

У Міністерстві оборони Британії раніше повідомляли, що DragonFire стане на озброєння країни не пізніше 2027 року, але Шаппс сказав журналістам, що він розгляне можливість прискорити темпи, «щоб українці, можливо, змогли отримати його в свої руки».

«Оскільки я тут, я скористався можливістю організувати додаткові розмови з колегами про те, чи можемо ми прискорити цей процес ще більше, використовуючи модель інтегрованих закупівель. Коли йде війна не обов’язково, щоб вона (лазерна зброя – ред.) була на 100% досконалою, щоб українці, можливо, змогли її отримати, поки ми можемо робити щось краще – але 2027 рік все ще залишається датою станом на цей момент. Але, звичайно, я подивлюся, що ми можемо зробити, щоб прискорити цей процес», – сказав міністр.

Шаппс зауважив, що це зброя, яка здатна збивати безпілотники і тому це може бути корисним в Україні.

Зброя з лазерним спрямуванням енергії (LDEW) використовує інтенсивний світловий промінь, щоб прорізати ціль і може вражати зі швидкістю світла. Міністерство оборони сподівається, що система DragonFire створить недорогу альтернативу ракетам, виконуючи такі завдання, як збивання ударних безпілотників.

Раніше Ґрант Шаппс повідомив, що у Великій Британії випробували першу лазерну зброю – DragonFire.


DragonFire використовує британську технологію, що дозволяє використовувати лазер високої потужності на великих відстанях. Точність еквівалентна влучанню в монету з відстані кілометра.

Британські військові зауважували, що використання лазера протягом 10 секунд за вартістю еквівалентне використанню звичайного обігрівача протягом години. Вартість експлуатації лазера зазвичай не перевищує 10 фунтів стерлінгів (12,7 долара США) за постріл.

Форум

XS
SM
MD
LG