Доступність посилання

ТОП новини

У штабі ООС розповіли про хід бойових дій на Донбасі минулої доби


Жоден український військовий минулої доби не постраждав
Жоден український військовий минулої доби не постраждав

Упродовж минулої доби, 19 грудня, бойовики сім разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

«Застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами не зафіксовано. Опорні пункти наших військ були опромінені з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецьких зброї в районі населених пунктів Мар’їнка, Новотроїцьке, Новомихайлівка, Красногорівка – на Донецькому напрямку, а також поблизу населених пунктів Чермалик, Павлопіль на Маріупольському напрямку. Для придушення вогневих провокацій противника, підрозділи що обороняються, застосовували чергові вогневі засоби», – ідеться у повідомлення.

У штабі зазначили, що противник з початку доби вогонь не відкривав.

«Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил протягом минулого і поточного дня немає», – зазначають військові.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили українських військових у трьох обстрілах. У аналогічному угрупованні «ДНР» звіт про хід бойових дій минулої доби не публікували.

Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове перемир’я, починаючи з півночі 29 серпня. Рішення ухвалили у зв’язку з початком навчального року. Однак в перші ж години ОБСЄ зафіксувала порушення домовленостей.

Раніше схожі режими тиші також не дотримувалися, сторони звинувачували в порушеннях одна одну.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України від квітня 2014 року в регіоні, за даними ООН, загинули понад 10 тисяч людей іще станом на кінець 2017 року – відтоді нових даних не оголошували.

XS
SM
MD
LG