Доступність посилання

ТОП новини

Повʼязана з війною «російська дезінформація» – у Словаччині поширюють чутки про зростання рівня радіації


Словаччина від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну має чітку позицію, засуджуючи агресію
Словаччина від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну має чітку позицію, засуджуючи агресію

Словаччина стала обʼєктом поширення повʼязаної з війною в Україні російської дезінформації, повідомляють словацькі видання.

За цими повідомленнями, змістом дезінформаційної акції є твердження, нібито «російська армія зруйнувала український склад боєприпасів в місті Хмельницький» і «внаслідок його руйнування в місті немов би підвищився рівень радіації». Поліція Словаччини наголошує, що джерелом чуток є «російські та словацькі дезінформаційні джерела, вторинна пропаганда Кремля у Словаччині, конкретні особи і впливові акаунти у фейсбуці».

За повідомленням поліції, «радіаційна ситуація на теренах Словацької Республіки на даний час стандартна. Не були зафіксовані жодні відхилення від щоденно вимірюваних даних». Словацька поліція при цьому зазначила, що «на будь-які зміни і наявність штучних радіонуклідів у повітрі ми готові негайно реагувати».

Управління громадської охорони здоров’я Словаччини також підтвердило, що поширення інформації щодо небезпечної радіаційної ситуації не відповідає реальній ситуації та є «поширенням дезінформації».

Російські військові регулярно обстрілюють українську інфраструктуру, в тому числі і в Хмельницькій області. За даними місцевої влади, під час останньої такої атаки, здійсненої зранку 18 травня, зафіксоіване «влучання в об’єкт інфраструктури Хмельницького району».

XS
SM
MD
LG