Доступність посилання

ТОП новини

У «Слузі народу» готують ще «щонайменше 7» законопроєктів щодо олігархів


4 червня президент Зеленський заявив, що збирається винести на всеукраїнський референдум питання про статус олігархів
4 червня президент Зеленський заявив, що збирається винести на всеукраїнський референдум питання про статус олігархів

Владна фракція «Слуга народу» готує ще щонайменше сім законопроєктів щодо олігархів, повідомила заступниця голови фракції Євгенія Кравчук.

За її словами, наразі в Україні недостатнє законодавче поле, яке регулює діяльність олігархів, тому й необхідно ухвалити законопроєкт про деолігархізацію і ще «щонайменше сім додаткових законопроєктів».

«Це антимонопольне законодавство, зміни до закону про політичні партії, вочевидь, буде пакет законів великий. Є рішення, що готуються у процесі. Це нормально», – цитує Кравчук пресслужба партії «Слуга народу».

15 квітня президент Володимир Зеленський анонсував законопроєкт, завдяки якому хоче зменшити вплив українських олігархів на державні процеси. 3 червня текст документа був оприлюднений на сайті Верховної Ради.

Згідно із ним, олігархом вважається фізична особа, яка одночасно відповідає трьом із чотирьох ознак: бере участь у політичному житті, має значний вплив на засоби масової інформації, володіє активами в розмірі понад мільйон прожиткових мінімумів для працездатних осіб, є кінцевим бенефіціарним власником (контролером) суб’єкта природних монополій або монополіста на загальнодержавному товарному ринку.

4 червня Зеленський заявив, що збирається винести на всеукраїнський референдум питання про статус олігархів.

XS
SM
MD
LG