Доступність посилання

ТОП новини

Помпео на зустрічі з Лавровим закликав Москву звільнити українських моряків


Держсекретар США Майкл Помпео (л) та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, Сочі, Росія, 14 травня 2019 року
Держсекретар США Майкл Помпео (л) та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, Сочі, Росія, 14 травня 2019 року

Вашингтон сподівається, що Москва зуміє домовитися з новою владою в Україні та звільнить українських моряків, затриманих торік поблизу Керченської протоки, заявив на прес-конференції в російському Сочі держсекретар США Майкл Помпео.

«Ми хочемо, щоб Росія простягнула руку новому українському уряду, щоб знайшовся вихід з ситуації. Ми також закликаємо російську владу звільнити представників екіпажу, який був захоплений в Керченській протоці», – сказав Помпео на прес-конференції з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

25 листопада 2018 року в Азовському морі прикордонники та співробітники ФСБ Росії вчинили силове захоплення із застосуванням зброї трьох українських військових кораблів та членів їхніх екіпажів. Кілька моряків при цьому отримали поранення. Росія звинуватила 24-х українських моряків у нібито незаконному перетині кордону Росії.

Київ вважає те, що сталося, актом агресії, а моряків називає військовополоненими. Позицію України підтримали США, НАТО і Євросоюз. ООН визнала захоплених моряків військовополоненими.

XS
SM
MD
LG