Доступність посилання

ТОП новини

«Цілковита брехня» – у Білому домі заперечили версію про причетність ВМС США до підриву «Північного потоку-2»


Витік газу в морі над місцем пошкодження газогонів, вересень 2022 року
Витік газу в морі над місцем пошкодження газогонів, вересень 2022 року

Білий дім 8 лютого категорично заперечив повідомлення, нібито вибухові пристрої під російський газопровід «Північний потік-2» заклали у червні 2022 року водолази Військово-морських сил США.

«Ця цілковита брехня і повна фікція», – сказала керівниця пресслужби Ради національної безпеки США Ейдрієнн Вотсон у відповідь на прохання російської державної агенції ТАСС прокоментувати цю версію.

Раніше 85-річний публіцист Сеймур Герш, лауреат Пулітцерівської премії 1970 року, написав статтю, в якій стверджує, нібито рішення про проведення операції проти «Північного потоку-2» ухвалював президент США Джо Байден за підсумками тривалих обговорень із представниками адміністрації з питань національної безпеки. Серед них, як ідеться в публікації, були радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, держсекретар Ентоні Блінкен і його заступниця Вікторія Нуланд.

27 вересня 2022 року компанія Nord Stream AG повідомила про «безпрецедентні руйнування», що сталися «на трьох нитках морських газопроводів «Північний потік-1» і «Північний потік-2». Шведські сейсмологи зареєстрували 26 вересня два вибухи на маршрутах залягання трубопроводів. У Росії в руйнуванні газогонів звинувачують країни Заходу.

XS
SM
MD
LG