Доступність посилання

ТОП новини

Нафтогазова компанія Wintershall Dea оголосила про вихід із Росії


Керівники нафтогазової компанії Wintershall Dea підписують угоду з російським «Газпромом», 2011 рік
Керівники нафтогазової компанії Wintershall Dea підписують угоду з російським «Газпромом», 2011 рік

Наглядова рада німецької нафтогазової компанії Wintershall Dea схвалила рішення правління про вихід із Росії. Компанія має намір повністю піти, дотримуючись усіх законів і нормативних актів, ідеться в пресрелізі.

«Продовжувати роботу в Росії недоцільно. Агресивна війна Росії в Україні, несумісна з нашими цінностями, зруйнувала співпрацю між Росією та Європою. Обмеження на діяльність західних компаній у країні, запроваджені урядом Росії, та зовнішнє втручання у діяльність нашого спільного підприємства унеможливили роботу Wintershall у Росії, а також призвели до економічної експропріації спільних підприємств», – заявив генеральний директор компанії Маріо Мерен.

Збитки від списання російських активів оцінюються в 5,3 мільярда євро.

Wintershall Dea – найбільша нафтогазова компанія в Європі. 67% акцій концерну належить найбільшому світовому хімічному виробнику BASF, ще 33% – інвестиційній компанії LetterOne, заснованій російськими бізнесменами Михайлом Фрідманом, Германом Ханом та Олексієм Кузьмичовим.

Компанія веде видобуток газу та нафти в Норвегії, Німеччині, працює в Латинській Америці, Єгипті та на Близькому Сході. У Росії Wintershall Dea разом із «Газпромом» розробляє Південно-Російське нафтогазове родовище. Їй також належить 15,5% Nord Stream AG, що управляє газопроводами «Північний потік» та «Північний потік-2».

У листопаді 2022 року, за даними Reuters, влада Німеччини вела переговори з Wintershall Dea після повідомлень про те, що видобуток російського газового конденсату компанією допомагає підтримувати військову операцію в Україні. У самій компанії ці звинувачення відкинули.

XS
SM
MD
LG