Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор США подав заяву про відставку


Генеральний прокурор США Вільям Барр
Генеральний прокурор США Вільям Барр

Генеральний прокурор США Вільям Барр подав заяву про свою відставку на тлі напруженості у відносинах із Дональдом Трампом через безпідставні заяви американського президента про фальсифікацію виборів. Це сталося в день, коли колегія виборників підтвердила перемогу демократа Джо Байдена над Трампом.

Трамп повідомив про відставку 14 грудня – після зустрічі з Барром у Білому домі. Президент опублікував заяву про відставку Барра разом із твітом, у якому говорилося, що він мав «дуже приємну зустріч» із Барром, який був одним із найвідданіших союзників президента. Його останнім днем на роботі буде 23 грудня. Трамп сказав, що його відносини з Барром «були дуже хорошими».

На початку грудня Трамп був незадоволений, коли Барр заявив, що Міністерство юстиції не виявило широкомасштабної фальсифікації виборів 3 листопада, яка могла б змінити результат голосування. Трамп також був незадоволений тим, що Міністерство юстиції не оголосило публічно про розслідування щодо сина Джо Байдена Гантера перед виборами.

XS
SM
MD
LG