Доступність посилання

ТОП новини

США запровадили санкції проти російського каналу «Царьград» і банку «Открытие»


Проти власника каналу «Царьград» Костянтина Малофеєва, який вже перебуває під санкціями США, запроваджено додаткові обмеження
Проти власника каналу «Царьград» Костянтина Малофеєва, який вже перебуває під санкціями США, запроваджено додаткові обмеження

Сполучені Штати розширили список російських громадян і компаній, які підпадають під санкції, повідомляє Міністерство фінансів США 20 квітня.

До переліку увійшли 29 фізичних та 40 юридичних осіб, в тому числі канал «Царьград», який належить бізнесмену Костянтину Малофеєву.

Також санкції запровадили проти людей, пов’язаних із банком «Открытие», в тому числі голови правління банку Михайла Задорнова, а також першої заступниці голови російського Центробанку Ксенії Юдаєвої.

Читайте також: У США порушена кримінальна справа проти бізнесмена Малофеєва

Проти Малофеєва, який вже перебуває під санкціями США, запроваджено додаткові обмеження, які стосуються не лише телеканалу, а й інших структур підприємця. Під обмеження також потрапив син бізнесмена Костянтин Малофеєв.

Санкції торкнулися також «Транскапіталбанку». Це оператор послуг нової платіжної системи Hello, зареєстрованої у Росії. Очікувалося, що за допомогою Hello можна буде робити грошові перекази в межах Росії, транскордонні перекази в рублях, доларах, євро та юанях, а також транзитні перекази без відкриття рахунку.

Мінфін США заявив, що люди та організації з нового списку санкцій раніше намагалися обійти вже наявні обмеження Вашингтона.

Читайте також: Мішель впевнений, що ЄС «рано чи пізно» запровадить ембарго на російські енергоносії

Після російського озброєного вторгнення на територію України США та країни Заходу запровадили проти Кремля жорсткі санкції. Вони торкнулися не лише великих чиновників та бізнесменів, а й пересічних громадян.

Зокрема, на початку березня зупинили свою роботу платіжні системи Visa та Mastercard. Їхні власники тепер не можуть розплачуватися за кордоном або робити покупки в міжнародних інтернет-магазинах.

XS
SM
MD
LG