Доступність посилання

ТОП новини

США: сенатори Грем і Блюменталь закличуть Блінкена визнати Росію спонсором тероризму – Арахамія


Сенатор Грем висловив надію, що президент Джо Байден за підтримки Конгресу наслідує приклад Литви
Сенатор Грем висловив надію, що президент Джо Байден за підтримки Конгресу наслідує приклад Литви

Сенатори Ліндсі Грем і Річард Блюменталь – представники Республіканської і Демократичної партій відповідно – запропонують державному секретарю США визнати Росію державою-спонсором терористом.

Про це повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія 10 травня.

«Таке рішення означатиме повну дискваліфікацію Росії з цивілізованого світу. У такій країні ніколи не проведуть Олімпіаду, там не будуть виступати світові зірки, туди ніколи не прийде інвестор. Це ізоляція, якої росія не бачила навіть у часи Холодної війни», – заявив він, коментуючи це рішення.

Блюменталь не коментував це рішення публічно. Ліндсі Грем привітав аналогічне рішення Литви і висловив надію, що президент Джо Байден підтримає цю ініціативу.

«Я сподіваюсь, що адміністрація Байдена, із заохоченням Конгресу США, наслідуватиме ваш приклад і також визначить Росію як державу-спонсора тероризму», – написав Грем у своєму твітері.

Раніше Литва визнала Росію державою-спонсором тероризму. Крім того, сейм Литви визнав війну Росії проти України геноцидом української нації.

Верховна Рада 14 квітня визнала Росію державою-терористом, а її політичний режим – неонацистським за «суттю і практикою».

XS
SM
MD
LG