Доступність посилання

ТОП новини

У США перша група українських пілотів завершила навчання на F-16 – ЗМІ


Зараз пілоти прямують до Європи для додаткового навчання, повідомило Politico із посиланням на неназвану особу, яка знає про їхні пересування (фото ілюстративне)
Зараз пілоти прямують до Європи для додаткового навчання, повідомило Politico із посиланням на неназвану особу, яка знає про їхні пересування (фото ілюстративне)

У США перша група українських пілотів завершила навчання на винищувачах F-16 на військовій базі в штаті Аризона, повідомила виданню Politico речниця повітряних сил Нацгвардії США Ерін Ганніган.

За її словами, пілоти проходили навчання на 162-й авіабазі Національної гвардії в Тусоні. Речниця не назвала точного числа пілотів чи дати завершення навчання «з міркувань безпеки».

Зараз пілоти прямують до Європи для додаткового навчання, повідомило Politico із посиланням на неназвану особу, яка знає про їхні пересування.

22 травня речник Повітряних сил Збройних сил України (ЗСУ) Ілля Євлаш в ефірі телемарафону повідомив, що в Україну почали повертатися перші фахівці з обслуговування винищувачів F-16.

Як розповів речник Повітряних сил, «фахівці також матимуть змогу ділитися досвідом з іншими українськими військовими техніками».

Перед цим у Міноборони Нідерландів повідомили, що десятеро українських військових пройшли навчання в цій країні з обслуговування винищувачів F-16.

У Міністерстві оборони Данії казали, що країна передасть Україні винищувачі F-16 цього літа. У відомстві зауважили, що встановити чіткий графік передачі винищувачів F-16 важко, тому що «є кілька умов, які повинні бути виконані для того, щоб Україна могла використовувати надані літаки».

Українські пілоти нині проходять навчання. За даними видання The New York Times, Україна може отримати до липня лише шість із приблизно 45 винищувачів F-16, обіцяних західними країнами. Очікується, що до літа цього року будуть готові 12 льотчиків – це менше, ніж повна ескадрилья.

Влада України неодноразово заявляла, що поява західних винищувачів в Україні може змінити ситуацію на полі бою, адже Росія має «повну перевагу в небі» на окупованих територіях.

Форум

XS
SM
MD
LG