Доступність посилання

ТОП новини

США «висловили жаль» Україні через витік секретних документів – Блінкен


Держсекретар США Ентоні Блінкен (п) і президент України Володимир Зеленський, грудень 2022 року
Держсекретар США Ентоні Блінкен (п) і президент України Володимир Зеленський, грудень 2022 року

Держсекретар США Ентоні Блінкен сказав своєму українському колезі Дмитру Кулебі, що Сполучені Штати «жалкують» через масовий витік американських секретних документів, який стався в квітні. Про це сам Блінкен розповів 3 травня на заході видання Washington Post.

Блінкен дав знати, що США «дуже шкодують про несанкціоноване оприлюднення цих документів, що ми дуже серйозно поставилися до наших зобов’язань і відповідальності щодо захисту інформації».

Держсекретар не відповів на заяву президента України Володимира Зеленського про те, що він дізнався про витік інформації з преси, а не від офіційних осіб США.

21-річний Джек Тейшейра, підозрюваний у витоку секретних документів США, опублікованих у соціальних мережах, був звинувачений у несанкціонованому зберіганні та передаванні інформації та несанкціонованому видаленні секретної інформації та оборонних матеріалів.

Відповідно до документів обвинувачення, військовослужбовець став публікувати інформацію про документи в інтернеті приблизно в грудні 2022 року, і вони містили широкий спектр секретної інформації, зокрема, про прослуховування ключових союзників і супротивників і прямі оцінки ситуації війни в Україні.

XS
SM
MD
LG