Доступність посилання

ТОП новини

Минулого сезону від грипу вакцинувалося тільки 0,6% населення України – Степанов


За словами Максима Степанова минулого року в Україну потрапило більше ніж удвічі більше доз вакцин від грипу, ніж вакцинувалося українців
За словами Максима Степанова минулого року в Україну потрапило більше ніж удвічі більше доз вакцин від грипу, ніж вакцинувалося українців

Міністерство охорони здоров’я хоче збільшити імпорт вакцин від грипу у прийдешньому епідемічному сезоні, заявив голова відомства Максим Степанов на брифінгу 14 вересня.

За його словами, минулого року в Україну потрапило більше ніж удвічі більше доз вакцин від грипу, ніж вакцинувалося українців.

«В минулому епідемічному сезоні завезено 542 тисячі доз вакцин проти грипу в Україну. При цьому, за інформацією закладів охорони здоров’я, було щеплено всього 238 079 осіб. Це 0,6% від загальної кількості населення України», – сказав він.

Читайте також: Глобальне дослідження виявило вразливість людей до інформаційних атак та дезінформації проти вакцинації

За словами Степанова, МОЗ планує «суттєво збільшити кількість вакцин, які завезуть в Україну», і має для цього чотирьох виробників, сертифікованх Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

«Окрім того, що вони (вакцини – ред.) надійдуть і будуть у вільному продажі, ми також зараз займаємося тим, щоб завезти вакцини для вакцинації груп ризику – це теж важливо – бюджетним коштом», – додав міністр.

В інтерв’ю Радіо Свобода на початку вересня Степанов повідомляв, що Україна повністю забезпечена «всіма вакцинами».

Міністерство фінансів повідомило 14 вересня, що вакцинація була одним із пріоритетів проєкту державного бюджету на 2021 рік.

XS
SM
MD
LG