Доступність посилання

ТОП новини

Столтенберґ анонсував зустріч Комісії НАТО – Україна у вівторок


Єнс Столтенберґ зазначив, що невідомо, коли війна закінчиться, проте, коли це станеться, «ми матимемо вжити заходів, аби Україна могла захиститися від майбутньої агресії»
Єнс Столтенберґ зазначив, що невідомо, коли війна закінчиться, проте, коли це станеться, «ми матимемо вжити заходів, аби Україна могла захиститися від майбутньої агресії»

Комісія НАТО – Україна зустрінеться 4 квітня, заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберґ на пресконференції в понеділок.

Про це він заявив перед початком зустрічі міністрів закордонних справ НАТО.

«Завтра ми проведемо зустріч Комісії НАТО – Україна із міністром закордонних справ (України Дмитром – ред.) Кулебою, аби обговорити агресивну війну Росії та нашу підтримку Києва», – сказав він.

Столтенберґ зазначив, що невідомо, коли війна закінчиться, проте, коли це станеться, «ми матимемо вжити заходів, аби Україна могла захиститися від майбутньої агресії».

Читайте також: Літак НАТО проводить розвідку біля берегів Румунії

«Ми не можемо дозволити Росії продовжувати підточувати європейську безпеку», – додав він.

Столтенберґ привітав мирний план президента Володимира Зеленського, водночас констатував, що «немає ознак, що президент Путін готується до миру».

«Ми обговоримо, як можемо посилити нашу підтримку, в тому числі посилюючи збройні сили України… Наша підтримка довгострокова. Відтак я очікую, що міністри погодяться почати роботу над розробкою багаторічної програми для України», – заявив генеральний секретар НАТО.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив днями, що вступ України до Європейського союзу та НАТО гарантуватиме безпеку європейського континенту.

XS
SM
MD
LG