Доступність посилання

ТОП новини

Столтенберґ визнав зв’язок між євроінтеграцією України і поступом щодо вступу до НАТО


Про це Єнс Столтенберґ (праворуч) заявив на спільному брифінгу з головою Європейської Ради Шарлем Мішелем в Брюсселі 29 червня
Про це Єнс Столтенберґ (праворуч) заявив на спільному брифінгу з головою Європейської Ради Шарлем Мішелем в Брюсселі 29 червня

На саміті НАТО у Вільнюсі буде порушене питання прагнення України вступити до Альянсу – про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ на спільному брифінгу з головою Європейської Ради Шарлем Мішелем в Брюсселі 29 червня.

«На саміті НАТО ми згадаємо про прагнення України щодо членства. Я впевнений, що союзники по НАТО надішлють сильне послання підтримки Україні», – сказав він.

Він повторив, що двері НАТО відчинені, і Україна стане його членом, хоча не уточнив термінів, коли це може статися.

Читайте також: Науседа: на саміті у Вільнюсі слід відмовитися від плану дій, це пришвидшило б вступ України до НАТО

«Найважливіше й найбільш термінове – це підтримати Україну і її перемогу як суверенної незалежної країни в Європі, тому що, якщо ми цього не зробимо, не буде ніякого членства, яке ми зможемо обговорювати. Варто зазначити, що тут також ми бачимо зв’язок НАТО із Євросоюзом, тому що, звісно, рішення ЄС надати Україні статус кандидата також має вплив на дискусії, які відбуваються всередині НАТО», – додав голова Альянсу.

Раніше сьогодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що в розмові з генеральним секретарем НАТО закликав до «ясності щодо членства України в Альянсі».

Саміт НАТО у Вільнюсі пройде 11-12 липня. Як повідомив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберґ у коментарі виданню Welt, НАТО на саміті ухвалить пакет довготривалої допомоги Україні. Але, як заявив він 19 червня, лідери НАТО не будуть запрошувати Україну приєднатися до Альянсу на саміті у Вільнюсі в липні.

XS
SM
MD
LG