Доступність посилання

ТОП новини

Столтенберґ про контрнаступ ЗСУ: «це важкі бої, але рухаються вперед»


«Українці поступово завойовують позиції. Це важкі бої, але вони змогли прорвати оборону російських військ» – Єнс Столтенберґ
«Українці поступово завойовують позиції. Це важкі бої, але вони змогли прорвати оборону російських військ» – Єнс Столтенберґ

Україна «повільно набирає позиції» у своєму контрнаступі, незважаючи на важкі бої, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

«Українці поступово завойовують позиції. Це важкі бої, але вони змогли прорвати оборону російських військ. І вони рухаються вперед», – сказав Столтенберґ, якого цитує CNN.

Виступаючи перед членами Європейського парламенту, він сказав, що підтримка союзників по НАТО допомогла розпочати український контрнаступ, який зараз починає приносити плоди.

Генштаб ЗСУ 7 вересня повідомив про успіх українських військових в районах південніше Роботиного та західніше Вербового на південному фронті.

Читайте також: На Запоріжжі ЗСУ просунулися до позицій за протитанковими ровами і «зубами дракона» – ISW

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський 3 вересня підтвердив, що українські війська прорвали першу оборонну лінію Росії у Запорізькій області після тижнів кропіткого розмінування. За його словами, надалі очікуються швидші успіхи, оскільки друга лінія російських військ є слабшою.

XS
SM
MD
LG