Доступність посилання

ТОП новини

Суд заарештував голову Полтавського ГЗК. Він може вийти під заставу в майже 1 мільярд гривень


Спеціалізована екологічна прокуратура клопотала про арешт фігуранта з можливістю виходу під заставу в обсязі 999 мільйонів 991 тисяч гривень
Спеціалізована екологічна прокуратура клопотала про арешт фігуранта з можливістю виходу під заставу в обсязі 999 мільйонів 991 тисяч гривень

Печерський районний суд Києва заарештував голову гірничо-збагачувального комбінату, повідомляє Офіс генерального прокурора 26 вересня.

За повідомленням, суд обрав такий запобіжний захід фігуранту з можливістю виходу під заставу в обсязі 999 мільйонів 991 тисяч гривень за клопотанням Спеціалізованої екологічної прокуратури.

«Підозрюваного взяли під варту у залі суду», – додає пресслужба.

Також зараз вирішується питання про арешт майна з метою «подальшого відшкодування збитків».

Читайте також: Ексголові Верховного суду Князєву зменшили розмір застави

Правоохоронці не повідомляють назви ГЗК та імені підозрюваного, але обставини вказують на Полтавський гірничо-збагачувальний комітет, який входить до групи Ferrexpo, що належить колишньому народному депутату Костянтину Жеваго.

Згідно з сайтом ГЗК, правління комбінату очолює Віктор Лотоус.

Компанія Ferrexpo натомість заявляє з посиланням на адвокатів ГЗК, що голова правління не вчиняв незаконних дій, а отриманий у ході видобутку нефракційний відсів не є корисною копалиною. Крім того, з його продажу комбінат сплачував податки, йдеться в заяві групи.

Згідно з позицією Полтавського ГЗК, справи проти підприємства є спробою дестабілізувати його роботу.

Форум

XS
SM
MD
LG