Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Криму відмовився відпустити з-під варти блогера Мемедемінова


За рішенням суду в анексованому Криму, блогер залишиться в СІЗО до 15 жовтня
За рішенням суду в анексованому Криму, блогер залишиться в СІЗО до 15 жовтня

Підконтрольний Кремлю Верховний суд анексованого Криму 23 серпня відхилив апеляційну скаргу захисту на продовження арешту кримського блогера, громадського активіста Нарімана Мемедемінова, обвинуваченого в пропаганді тероризму.

Він залишиться в СІЗО до 15 жовтня, повідомив кореспонденту Радіо Свобода Крим.Реалії адвокат Едем Семедляєв.

«У задоволенні апеляційної скарги суд відмовив, вважаючи, що постанова суду першої інстанції є законною. Важливо відзначити що, розглянувши цю апеляцію, суд просто вдає, що дотримується правосуддя. Оскільки 13 серпня Наріману вкотре продовжили арешт», – сказав адвокат.

Судове засідання відбувалося в закритому режимі. Однак на оголошення рішення суду пустили дружину Мемедемінова Лемару і декількох активістів. Сам обвинувачений брав участь в засіданні через відеозв’язок із СІЗО.

«Я суду сьогодні говорив уже: якщо раніше мене знали тільки в моєму районі, то тепер «завдяки» спецслужбам про мене знають у всьому Криму і за його межами. Що таких як я переслідують лише за національною і релігійною ознакою. Такий ось казус», – зазначив Мемедемінов.

Читайте також: У психлікарню за ролики в інтернеті: в окупованому Криму блогера перевіряють на осудність

22 березня в Бахчисарайському районі в будинку Нарімана Мемедемінова російські силовики провели обшук. Після цього активіста відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі. 23 березня суд заарештував Мемедемінова.

У липні його перевели до психлікарні для проведення експертизи.

Прокуратура АРК 23 березня внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених частиною 2 статті 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), частиною 2 статті 162 (порушення недоторканності житла) Кримінального кодексу України.

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) назвала арешт Мемедемінова в Криму «порушенням прав на свободу думки, вільне отримання і розповсюдження інформації, в тому числі за допомогою мережі інтернет».

XS
SM
MD
LG