Доступність посилання

ТОП новини

Суд передав АРМА виробничі потужності на Івано-Франківщині, які мали російських власників – ДБР


За повідомленням, суд арештував майно та корпоративні права «на декілька мільярдів гривень»
За повідомленням, суд арештував майно та корпоративні права «на декілька мільярдів гривень»

Державне бюро розслідувань ініціювало передачу Національному агентству з виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів заводу та виробничого комплексу на Івано-Франківщині, які належали суб’єктам Росії – про це пресслужба Бюро повідомила 5 грудня.

За повідомленням, йдеться про майно та корпоративні права «на декілька мільярдів гривень».

«За клопотанням ДБР в управління держави передано завод та виробничо-складський комплекс на Івано-Франківщині, власниками яких є громадяни Росії. Йдеться про виробничо-складський комплекс поліетиленових і полівінілхлоридних труб та завод карбамідних смол загальною площею понад 18 тисяч метрів квадратних», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: ОГП: арештовано майно концерну в Україні, який постачав запчастини для ВПК Росії та Білорусі

Раніше суд арештував частки у статутних капіталах цих активів на близько 70 мільйонів гривень. За даними слідства, фактичними їх власниками є громадяни Росії. Вони створили офшорні компанії, аби приховати власність і уникнути конфіскації майна.

«Також встановлено, що ці підприємства ухилялись від сплати податків. Триває розслідування за фактом ухиляння від сплати податків цими підприємствами (частина 2 статті 212 КК України). Сума таких збитків держбюджетові може становити десятки мільйонів гривень», – додає ДБР.

На початку листопада АРМА повідомило, що виявило в країнах Заходу майно депутатів Державної думи Росії на понад 180 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG