Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії продовжив арешт для всіх українських моряків


Судові засідання Лефортовського суду Москви проходили в закритому режимі на прохання Федеральної служби безпеки Росії (на фото засідання 15 січня 2019 року)
Судові засідання Лефортовського суду Москви проходили в закритому режимі на прохання Федеральної служби безпеки Росії (на фото засідання 15 січня 2019 року)

Лефортовський суд столиці Росії Москви 16 січня продовжив до квітня арешт ще чотирьох українських моряків, захоплених російськими силовиками в листопаді 2018 року поблизу Керченської протоки.

Як повідомив у Facebook адвокат Микола Полозов, Володимир Лісовий, Віктор Беспальченко, Володимир Варімез і Владислав Костишин залишаться в СІЗО до 24 квітня.

Судові засідання проходили в закритому режимі на прохання Федеральної служби безпеки Росії. Українських моряків, які відмовилися відповідати на питання суду, заявляючи, що є військовополоненими, звинувачують у порушенні державного кордону Росії. Адвокати заявили низку клопотань, більшу частину, в тому числі про визнання обвинувачених військовополоненими, суд відхилив.

Суд у Москві 15 січня продовжив термін утримання під вартою 20 з 24 українських військових. 17 з них будуть перебувати під арештом до 24 квітня, Андрій Ейдер, Андрій Артеменко і Василь Сорока залишаються в СІЗО до 26 квітня.

Українських моряків зустріли аплодисментами на суді в Москві – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:10 0:00

Раніше всі 24 військових заявили слідству, що є військовополоненими.

Читайте також: Захоплені Росією українські моряки знову в суді: хто вони і як почувають себе в полоні​

Російські силовики захопили 24 українських моряків і три кораблі поблизу Керченської протоки 25 листопада.

Україна вважає те, що сталося, актом агресії, а своїх військових, яких утримують у московському слідчому ізоляторі «Лефортово», військовополоненими.

XS
SM
MD
LG