Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Пакистані засудив колишнього прем’єр-міністра до семи років ув’язнення


Прихильники Наваза Шаріфа протестують проти його засудження біля будівлі суду. Ісламабад, 24 грудня 2018 року
Прихильники Наваза Шаріфа протестують проти його засудження біля будівлі суду. Ісламабад, 24 грудня 2018 року

Антикорупційний суд у Пакистані засудив колишнього прем’єр-міністра Наваза Шаріфа до семи років позбавлення волі за володіння активами, які перевищують його відкриті доходи.

Суддя зачитав вирок 24 грудня. Рішення стосується двох звинувачень у корупційних правопорушеннях і визнає Шаріфа винним за другим із них.

Сам Шаріф відкидає всі звинувачення.

Влітку 2018 року його засудили до 10 років ув’язнення за купівлю елітних апартаментів у Лондоні. Колишній прем’єр-міністр подав апеляцію, і у вересні його випустили під заставу.

Читайте також: Імран Хан обіцяє знищити корупцію в Пакистані

Після оголошення вироку суддя наказав відвезти Шаріфа до в’язниці Адьяла поблизу столиці Ісламабаду, де його ув’язнили в липні.

Як повідомляють пакистанські ЗМІ, будівлю суду щільно очепили охоронці. Між прихильниками Шаріфа, які зібралися біля будівлі, і поліцейськими сталися сутички, правоохоронці застосували сльозогінний газ.

У липні Антикорупційний суд Пакистану засудив Шаріфа до 10 років позбавлення волі, його дочку – до семи років, а зятя – до одного року ув’язнення. Справа стосувалася купівлі розкішних апартаментів у Лондоні в 1990-их.

Шаріф три терміни поспіль був прем’єром Пакистану.

Верховний суд Пакистану в 2017 році відправив його у відставку і довічно усунув із політики.

XS
SM
MD
LG