Доступність посилання

ТОП новини

Суд засудив одного з викрадачів Вербицького і Луценка, але звільнив від ув’язнення


Юрія Вербицького викрали з лікарні 21 січня 2014 року. Наступного дня його тіло виявили в лісі під Гнідином Бориспільського району Київської області
Юрія Вербицького викрали з лікарні 21 січня 2014 року. Наступного дня його тіло виявили в лісі під Гнідином Бориспільського району Київської області

Шевченківський суд визнав Олександра Медвідя винним у викраденні Юрія Вербицького і Ігоря Луценка – про це повідомляє об’єднання «Адвокатська дорадча група», яке займається справами Небесної сотні, 3 квітня.

Суд визнав Медвідя у незаконному викраденні за попередньою змовою осіб і призначив йому п’ять років ув’язнення.

«При цьому (суддя – ред.) Лідія Щебуняєва змінила кваліфікацію злочину, який Медвідю інкримінувала прокуратура – замість ч. 3 ст. 146 у вироку ч. 2 ст. 146 Кримінального Кодексу. Це означає, що Суд не побачив тяжких наслідків викрадення – заподіяння фізичного болю потерпілим і смерть Юрія Вербицького», – йдеться в заяві.

Як наслідок, суд звільнив обвинуваченого від покарання у зв’язку зі «сплином строку давності» злочину середньої тяжкості, тоді як обвинувачення прокуратури кваліфікувалися як тяжкий злочин.

Читайте також: Обвинувачені у викраденні і катуванні Луценка і Вербицького вийшли на свободу

Суд також частково задовольнив позов Ігоря Луценка та призначив стягнути 200 тисяч гривень моральної шкоди та близько 50 тисяч гривень матеріальної шкоди та судових витрат.

«Цивільний позов брата Юрія – Сергія Вербицького суд залишив без розгляду у зв’язку зі смертю Сергія Вербицького», – додають адвокати.

Це четвертий вирок у справі про викрадення Вербицького та Луценка, один із них оскаржується. У судах триває розгляд ще щодо 14 людей: 12 цивільних та двох колишніх правоохоронців.

Учасників Євромайдану Юрія Вербицького та Ігоря Луценка викрали 21 січня 2014 року з Олександрівської лікарні, куди Луценко привіз Вербицького після поранення під час сутичок на вулиці Грушевського. Обох майданівців вивезли за місто, їх катували і покинули в лісі на морозі. 22 січня тіло Вербицького виявили в лісі під Гнідином Бориспільського району Київської області.

XS
SM
MD
LG