Доступність посилання

ТОП новини

Армія РФ вкотре атакувала Сумщину, поранено підлітка – ОВА


Наслідки ракетного удару по Сумщині влітку 2022 року, ілюстративне фото
Наслідки ракетного удару по Сумщині влітку 2022 року, ілюстративне фото

Війська РФ на Сумщині під час чергового обстрілу поранили дитину, йдеться у повідомленні голови ОВА Дмитра Живицького в телеграмі в суботу, 21 січня.

«Сьогодні близько 13-ї години ворог почав вести вогонь по території Есманьської громади Шосткинського району. Росіяни ударили із мінометів по селу Студенок. Десять мін розірвалися на вулицях села, біля помешкань місцевих жителів», – розповів він.

За словами місцевого чиновника, вибухівка армії РФ поцілила також і в один із будинків, він повністю знищений.

«У ньому якраз і перебував на момент обстрілу 17-річний хлопець. Дивом вижив – його із численними осколковими пораненнями рятують медики Глухівської лікарні. Наразі життю хлопця вже нічого не загрожує», – додав Живицький.

За його словами, загалом 12 російських мін розірвалися на території прикордонного села. Пошкоджень зазнали також електричні лінії. Окрім того, в одному з домашніх господарств убило корову та маленьке теля.

Сумщина межує з трьома областями Росії – Брянською, Курською, Бєлгородською. Прикордонні райони України регулярно зазнають обстрілів із боку Росії.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього.

XS
SM
MD
LG