Доступність посилання

ТОП новини

Таліби заявили, що провели зустріч із лідерами афганського опору в Ірані


За повідомленням, із Ахмадом Масудом та Ісмаїлом Ханом зустрівся призначений талібами очільник МЗС Афганістану Амір Хан Муттакі (на фото)
За повідомленням, із Ахмадом Масудом та Ісмаїлом Ханом зустрівся призначений талібами очільник МЗС Афганістану Амір Хан Муттакі (на фото)

Очолюваний рухом «Талібан» уряд в Афганістані повідомив, що його делегація на чолі з виконувачем обов’язків міністра закордонних справ Аміром Ханом Муттакі зустрілася з лідерами опору Ахмадом Масудом та Ісмаїлом Ханом в Ірані.

«Так, ми зустрілися з Ахмадом Масудом, командувачем Ісмаїлом Ханом та іншими афганцями. Ми запевнили їх усіх, що вони можуть повернутися і жити в Афганістані без турбот», – сказав Муттакі у відео, опублікованому 10 січня Мохаммадом Наїмом, речником офісу «Ісламського емірату» (так таліби називають Афганістан) в Катарі.

Ані Масуд, ані Хан не підтвердили зустрічі з талібами.

Делегація «Талібану» 8 січня вирушила з Кабула до Тегерана, щоб зустрітися з іранськими чиновниками з низки питань.

«Під час цього візиту обидві сторони обговорюватимуть політичні, економічні, транзитні питання, а також (афганських – ред.) біженців», – сказав Хафіз Зія Ахмад, заступник речника міністра закордонних справ уряду, очолюваного «Талібаном».

Масуд, син відомого ватажка опору Радянському Союзу та «Талібану» Ахмада Шаха Масуда, є головою Національного фронту спротиву Афганістану, який об’єднує опозиційні сили на півночі країни.

Як повідомляється, Ісмаїл Хан – колишній губернатор провінції Герат і впливовий польовий командир, зараз живе в Ірані після того, як був захоплений у полон, а потім звільнений талібами після падіння Герата під наступом талібів у серпні.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG