Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську проходить засідання ТКГ щодо врегулювання ситуації на Донбасі


У Мінську проходить третє в цьому році засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Білорусі у Twitter. Раніше сьогодні зустрічалися учасники робочих підгруп ТКГ.

30 січня під час попередньої зустрічі ТКГ у Мінську представники делегації Росії відмовилися обговорювати пропозицію України про обмін українських політв’язнів, що утримуються у в’язницях Кремля, на затриманих в Україні росіян за посягання на територіальну цілісність і суверенітет України.

Як повідомляла представниця України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, Україна вимагає звільнити українських військових Сергія Глондаря, Богдана Патюшенка та Олександра Корінькова, яких бойовики утримують «ще з часів трагедії Дебальцева».

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG