Доступність посилання

ТОП новини

Трамп хоче зустрітися з президентом Ірану: «я вірю в зустрічі»


Раніше президент США погрожував Іранові історичними наслідками
Раніше президент США погрожував Іранові історичними наслідками

Президент США Дональд Трамп заявляє, що хоче зустрітися з президентом Ірану Хасаном Роугані «без попередніх умов», щоб обговорити шляхи поліпшення зв’язків між двома країнами.

«Я б зустрівся з будь-ким. Я вірю в зустрічі», – сказав Трамп і додав, що він вірить у «розмови з іншими людьми, особливо, коли ви розмовляєте про потенційні можливості війни, смерті, голоду і багатьох інших речей».

Відповідаючи на запитання, чи встановить він якісь передумови для зустрічі, Трамп сказав: «Немає передумов, ні. Якщо вони хочуть зустрітися, я зустрінуся, коли вони захочуть». Він додав, що це буде «добре для країни, добре для них, добре для нас і добре для світу».

У відповідь 31 липня старший радник Роугані Хамід Абуталебі заявив, що шлях до відкриття переговорів полягає в тому, щоб Сполучені Штати, серед іншого, повернулися до угоди 2015 року.

«Повага до прав іранської держави, зменшення ворожнечі і повернення до ядерної угоди – це кроки, які можуть бути зроблені на шляху до переговорів між Іраном та Америкою», – написав Абуталебі у Twitter 31 липня.

Читайте також: Іран готовий протистояти США – керівник сил «Кудс»

Трамп уже пропонував переговори між Вашингтоном і Тегераном, зокрема під час обміну погрозами з іранськими лідерами.

У травні президент США Дональд Трамп заявив про вихід Сполучених Штатів із укладеної в 2015 році ядерної угоди з Іраном і оголосив, що його країна повторно запроваджує жорсткі санкції проти Тегерана. Ці дії Трампа були жорстко критиковані Іраном.

Президент США заявив, що готовий укласти нову «справжню» ядерну угоду з Тегераном.

XS
SM
MD
LG