Доступність посилання

ТОП новини

Трамп прокоментував рішення суду у справі Манафорта


Дональд Трамп (на фото – ліворуч) назвав свого колишнього підлеглого (в центрі) «сміливою людиною»
Дональд Трамп (на фото – ліворуч) назвав свого колишнього підлеглого (в центрі) «сміливою людиною»

Президент США Дональд Трамп висловив співчуття колишньому голові своєї виборчої кампанії, політконсультанту Полу Манафорту у зв’язку з рішенням суду – напередодні присяжні визнали його винним за вісьмома пунктами обвинувачення.

«Дуже співчуваю Полу Манафорту та його чудовій родині. «Правосуддя» витягло 12-річну справу щодо податків, поміж усього іншого, і здійснювало на нього неймовірний тиск, проте, на відміну від (колишнього юриста Трампа, який пішов на угоду зі слідством – ред.) Майкла Коена, він відмовився ламатись – вигадувати історії заради угоди зі слідством. Велика повага сміливій людині!» – написав Трамп.

Пізніше він доповнив цю заяву, звернувши увагу на те, що по десяти пунктах обвинувачення присяжні не змогли досягнути згоди і процес стосовно них не відбувся.

Це дало президенту США підстави назвати справу проти Манафорта «полюванням на відьом» – цим висловом Трамп зазвичай характеризує розслідування про втручання Росії у вибори США.

21 серпня суд присяжних визнав Пола Манафорта винним за вісьмома пунктами обвинувачення із 18 під час судового розгляду в місті Александрія, штат Вірджинія.

П’ять із них мають стосунок до ухилення від податків, один – до недекларування іноземних банківських рахунків, як вимагає того закон, та два пункти – до банківського шахрайства.

Читайте також: «ДФС доручили розслідування щодо чиновників, згаданих під час суду над Манафортом – Луценко»

Зокрема йдеться про ухилення Манафортом від оподаткування своїх доходів у період роботи в Україні: він був радником колишнього президента України Віктора Януковича та лобістом «Партії регіонів». Всього політконсультант отримав за цю роботу, за даними слідства, близько 60 мільйонів доларів.

Справу проти Манафорта порушили члени слідчої групи спецпрокурора Роберта Мюллера, які розслідували ймовірне втручання Росії в президентські вибори в США в 2016 році. Однак усі звинувачення, які вони в підсумку висунули, стосувалися діяльності Манафорта з 2006 по 2016 роки, до періоду його роботи в штабі Трампа.

XS
SM
MD
LG