Доступність посилання

ТОП новини

Суддя в справі Манафорта заявляє про погрози


Замальовка із засідання суду над Полом Манафртом (ліворуч попереду)
Замальовка із засідання суду над Полом Манафртом (ліворуч попереду)

Суддя в справі колишнього голови виборчої кампанії президента США Дональда Трампа заявив, що отримав погрози, і висловив занепокоєння через безпеку присяжних.

Окружний суддя Томас Елліс розповів про це 17 серпня, коли пояснював, чому він не має наміру називати імена присяжних, хоча американські суди, зазвичай, роблять це наприкінці судового процесу.

«Це створить ризик шкоди їм. Важливо зберігати їхні імена конфіденційними. Я отримав критику й погрози. Вважаю, що вони теж можуть їх отримати», – сказав Елліс.

Він додав, що через погрози перебуває під охороною американських маршалів.

12 присяжних 17 серпня закінчили другий день обговорень, однак не дійшли згоди щодо свого вердикту. Вони повернуться до дискусій 20 серпня.

Читайте також: Український вимір найважливішого розслідування для США і Трампа

Манафорта звинувачують в ухилянні від сплати податків на мільйони доларів у період роботи лобістом на українську Партію регіонів (всього політконсультант отримав за цю роботу, за даними слідства, близько 60 мільйонів доларів), а також в банківському шахрайстві й участі в змові з метою обійти банківські і податкові закони США.

​Справу проти Манафорта порушили члени слідчої групи спецпрокурора Роберта Мюллера, які розслідували ймовірне втручання Росії в президентські вибори в США в 2016 році. Однак усі звинувачення, які вони в підсумку висунули, стосувалися діяльності Манафорта з 2006 по 2016 роки, до періоду його роботи в штабі Трампа.

Звинувачення будувало свою лінію на свідченнях колишнього партнера Манафорта Ріка Ґейтса, який уклав угоду зі слідством. У суді Ґейтс зізнався, що сам обкрадав політконсультанта.

Манафорт заявляв про свою невинуватість, наполягаючи, що виплачувати йому зарплату через офшори вирішили українці, з якими він працював. Якщо його визнають винним, Манафорт може отримати від 8 до 10 років в’язниці.

XS
SM
MD
LG