Доступність посилання

ТОП новини

ТСК щодо вбивства Гандзюк проводить засідання – трансляція


Одне з найближчих засідань проведуть у Херсоні, де стався напад на Катерину Гандзюк
Одне з найближчих засідань проведуть у Херсоні, де стався напад на Катерину Гандзюк

Тимчасова слідча комісія щодо вбивства активістки Катерини Гандзюк і нападів на інших активістів 15 листопада в Києві проводить своє друге засідання.

8 листопада відбулося перше засідання ТСК. Тоді обрали секретаря комісії. Ним стала депутат від фракції «Самопоміч» Олена Сотник.

За пропозицією голови ТСК Борислава Берези комісія зосередиться, крім вбивства Гандзюк, на тих нападах на активістів, які з найбільшою імовірністю можуть повторитися, «щоб врятувати конкретні життя».

Члени ТСК погодилися викликати на наступні засідання представників Служби безпеки України, Генпрокуратури і Міністерства внутрішніх справ, для чого депутати, які не мають допуску до державної таємниці, мають його отримати. Тому частина роботи ТСК відбуватиметься без участі медіа.

Окрім того, комісія збиратиме інформацію про злочини і самостійно, опитуючи посадовців, активістів, свідків та інформаторів на місцях. Для цього одне з найближчих засідань проведуть у Херсоні, де стався напад на Катерину Гандзюк 31 липня цього року.

Чиновниця Херсонської міської ради, активістка Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня. За даними медиків, у неї були опіки 40% шкіри і пошкодження очей. Її літаком доставили на лікування до Києва і надали охорону.

У цій справі затримали п’ятьох людей, зокрема й підозрюваного в організації злочину.

Після смерті активістки поліція перекваліфікувала її справу на «закінчене вбивство», і кримінальне провадження буде розслідуватися як «умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, скоєне на замовлення, вчинене за попередньою змовою групою осіб». Відповідна стаття Кримінального кодексу передбачає за такі дії від 10 років позбавлення волі до довічного ув’язнення.

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!​

XS
SM
MD
LG