Доступність посилання

ТОП новини

Кулеба: Україна, Латвія, Литва та Естонія засуджують загострення Росією безпекової ситуації


Кулеба: мої гості вражені тим рівнем «дегуманізації» українців і російської дезінформації, яка спостерігається останнім часом не лише на російських ток-шоу
Кулеба: мої гості вражені тим рівнем «дегуманізації» українців і російської дезінформації, яка спостерігається останнім часом не лише на російських ток-шоу

Україна, Латвія, Литва та Естонія засуджують загострення Росією безпекової ситуації, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі зі своїми балтійськими колегами в Києві.

«Сьогодні вчотирьох ми можемо твердо заявити, що ми засуджуємо загострення Росією безпекової ситуації, дії та заяви Москви, спрямовані на ескалацію військової напруги та підрив дипломатичних зусиль з регулювання російсько-українського конфлікту», – зазначив міністр.

Він вважає, що балтійські країни так само добре, як Україна, знають, що таке бути об’єктом токсичної російської пропаганди.

«Але навіть мої гості вражені тим рівнем «дегуманізації» українців і російської дезінформації, яка спостерігається останнім часом не лише на російських ток-шоу, але і в заявах російських чиновників», – додав Кулеба.

Росія останніми тижнями активно нарощує військову присутність біля українських кордонів і в анексованому Криму. За даними розслідувачів, вже стягнула 80 тисяч військових до східного кордону з Україною та у Криму. Також розслідувачам вдалося зафіксувати великий табір російських військових у Воронезькій області, за 250 кілометрів від кордону з Україною.

У Кремлі заявили, що пересування російської армії територією Росії не повинне викликати занепокоєння інших країн, зокрема України.

Західні союзники України – США, ЄС, G7 та НАТО – висловили Києву свою підтримку.

XS
SM
MD
LG