Доступність посилання

ТОП новини

США попередили Москву про готовність до удару по Сирії – Bloomberg


За повідомленням агентства, 23 серпня радник президента США з національної безпеки Джон Болтон повідомив своєму російському колезі Миколі Патрушеву, що Вашингтон готовий відповісти на дії Асада «з більшою потужністю», ніж раніше
За повідомленням агентства, 23 серпня радник президента США з національної безпеки Джон Болтон повідомив своєму російському колезі Миколі Патрушеву, що Вашингтон готовий відповісти на дії Асада «з більшою потужністю», ніж раніше

США попередили Росію про готовність до рішучих військових заходів проти режиму президента Башара Асада, якщо він використає хімічну зброю для встановлення контролю над територією, яку утримує озброєна опозиція, повідомляє агентство Bloomberg.

Офіційні джерела в США заявляють про наявність у них відомостей про ймовірну підготовку Асада до застосування хімічної зброї в північно-західній сирійській провінції Ідліб, написало агентство 24 серпня.

За повідомленням, 23 серпня радник президента США з національної безпеки Джон Болтон повідомив своєму російському колезі Миколі Патрушеву, що Вашингтон готовий відповісти на дії Асада «з більшою потужністю», ніж це робилося раніше.

Агентство посилається на джерела, які побажали залишитися анонімними у зв'язку з тим, що зміст переговорів Болтона з Патрушевим не розкривається.

Раніше Сполучені Штати, Франція і Велика Британія застерегли президента Сирії Башара Асада від використання хімічної зброї. У спільній заяві, оприлюдненій 21 серпня, Вашингтон, Париж і Лондон наголосили: «Ми зберігаємо намір діяти, якщо режим Асада використовуватиме хімічну зброю».

Сирійська влада почала військовий наступ на провінцію Ідліб, останній утримуваний повстанцями регіон.

Сили Асада почали бомбардувати й обстрілювати Ідліб, розташований поблизу кордону з Туреччиною. У цю провінцію протягом останніх місяців виїздили повстанці з інших регіонів країни, які вирішили здатися і, за угодою, укладеною за посередництва Росії, через безпечний коридор дістатися Ідліба.

Сили Асада, які за підтримки Росії воюють із повстанцями, неодноразово звинувачували у застосуванні хімічної зброї, від якої страждало цивільне населення.

Десятки людей загинули від ймовірної хімічної атаки в Сирії (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00

Зокрема, щонайменше 70 людей і не менше 500 постраждали через атаку в Східній Гуті, передмісті Дамаска, у квітні цього року. Сирійський уряд і Росія заперечили застосування будь-яких хімічних речовин.

Але сили США, Великої Британії і Франції у квітні завдали авіаударів по сирійських військових об’єктах, які використовувалися для виробництва хімічної зброї.

Влада в Сирії й Росії засудила ці удари.

XS
SM
MD
LG