Доступність посилання

ТОП новини

У Держдепартаменті розповіли, чому Сенцова не мінятимуть на засуджених у США росіян


Представниця Державного департаменту заявила, що політв'язня Сенцова не можуть обміняти на злочинців
Представниця Державного департаменту заявила, що політв'язня Сенцова не можуть обміняти на злочинців

Вашингтон не розглядає можливості обміну ув’язненого Росією українського режисера Олега Сенцова на заарештованих і засуджених у США росіян, заявила офіційний представник Держдепартаменту США Ванесса Еккер в інтерв’ю проекту Радіо Свобода і Голосу Америки, телеканалу «Настоящее время».

«Якщо такі переговори і відбудуться, то наша позиція ясна, що ми не обмінюємо злочинців на політичних в’язнів. Ми вважаємо, що Олег Сенцов є політичним в’язнем, а не злочинцем», – наголосила Еккер.

30 вересня російська «Нова газета», посилаючись на своє джерело, розповіла, що Москва готова обговорювати умови повернення Сенцова в Україну, але не з Києвом, а з Вашингтоном. В обмін на це в Росію нібито повинні повернутися засуджені у США Віктор Бут, Костянтин Ярошенко і заарештована Марія Бутіна. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков і представник МЗС Марія Захарова не змогли підтвердити або заперечити чутки про можливий обмін Сенцова.

Читайте також: Сенцов: «Про себе не пишу. Нічого доброго немає»

Український режисер, який відбуває в Росії 20-річний тюремний термін за звинуваченням у тероризмі, оголосив безстрокове голодування 14 травня. Основна його вимога – звільнити всіх українських політв’язнів в Росії. Сенцов, за його словами, має намір «голодувати до смерті».

Матері Сенцова, яка звернулася до російського президента з проханням про помилування сина, в її проханні відмовили. Сам Сенцов відмовився просити Володимира Путіна про помилування.

XS
SM
MD
LG