Доступність посилання

ТОП новини

Суд відмовився звільнити під заставу обвинувачену в США росіянку Бутіну


29-річну студентку університету у Вашингтоні Марію Бутіну затримали 15 липня
29-річну студентку університету у Вашингтоні Марію Бутіну затримали 15 липня

Суд у США відмовився задовольнити клопотання про звільнення під заставу, подане громадянкою Росії Марією Бутіною, яку в Сполучених Штатах звинувачують у тому, що вона діяла як незареєстрований російський агент.

Захист Бутіної намагався переконати суддю у Вашингтоні відпустити їхню підзахисну під домашній арешт до слухання її справи, запланованого на листопад. Але окружна суддя Таня Чуткан відмовила в цьому клопотанні, погодившись із прокуратурою в тому, що Бутіна може втекти з країни.

Минулого тижня представники американської прокуратури визнали, що помилково звинуватили Бутіну в спробі обміняти доступ до політичних організацій на секс. За їхніми словами, вони хибно зрозуміли деякі смс росіянки. Водночас прокуратура наполягає, що доказів для того, щоб залишати Бутіну під вартою, достатньо.

Чи Марія Бутіна російський агент?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:28 0:00

29-річну студентку університету у Вашингтоні Марію Бутіну затримали 15 липня. Їй інкримінують незадекларовані дії як лобіста на користь іноземного уряду. Самі по собі такі дії порушенням не є, якщо особа офіційно зареєструється як «іноземний агент».

Прокурори звинувачують Бутіну у підтриманні зв'язків з американськими політиками й політичними організаціями під керівництвом високопосадовця Центробанку Росії Олександра Торшина. Сам Торшин перебуває під санкціями через зв’язки з президентом Росії Володимиром Путіним. Їй загрожує до 10 років ув'язнення.

Адвокат Бутіної Роберт Дрісколл стверджує, що вона не є російським агентом. Вона сама також відкидає звинувачення. МЗС Росії вимагає звільнити росіянку.

XS
SM
MD
LG