Доступність посилання

ТОП новини

Трамп підписав бюджет США, що збільшує допомогу Україні


Трамп підписав бюджет США
Трамп підписав бюджет США

Президент США Дональд Трамп підписав схвалений Конгресом бюджетний пакет законодавчих актів, який суттєво збільшує допомогу Україні на 2019 рік – майже до 700 мільйонів доларів. Про це повідомили у посольстві України в США.

«Пакет включає «Закон щодо асигнувань Державного департаменту, зарубіжних операцій та суміжних програм на 2019 фінансовий рік». Кошторис допомоги Україні за цим Законом збільшено і затверджено в обсязі 445,7 мільйона доларів. Переважну частину додаткових коштів, буде спрямовано на збільшення до 115 мільйонів видатків для надання військово-технічної підтримки Україні за програмою «Міжнародне військове фінансування», – мовиться у повідомленні.

В посольстві зазначили, що сукупний обсяг допомоги Україні у цьому бюджетному році з урахуванням 250 мільйонів доларів, раніше виділених Пентагоном, становить майже 700 мільйонів доларів.

У вересні 2018 року, за кілька днів до початку в США 2019-го фінансового року, американський президент Дональд Трамп підписав раніше ухвалений Конгресом «Закон про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019 рік», яким виділяється 250 мільйонів доларів для підтримки України. У цю суму закладені й кошти на оборонні летальні види озброєнь.

XS
SM
MD
LG