Доступність посилання

ТОП новини

Міністр захисту довкілля пояснив, як правильно утилізувати маски і рукавички


Абрамовський додав, що для збереження довкілля краще за можливості використовувати багаторазові захисні маски
Абрамовський додав, що для збереження довкілля краще за можливості використовувати багаторазові захисні маски

Міністр захисту довкілля Роман Абрамовський роз’яснив, як правильно в домашніх умовах утилізувати використані маски і рукавички.

За його словами, такі відходи треба складати в пакет, щільно його зав’язувати і витримувати в домашніх умовах не менше ніж 72 години.

Якщо маску і рукавички носила інфікована людина, яка перебуває вдома на самоізоляції, то для впевненості, що вірус не пошириться, необхідно додати ще два пакети і щільно зав’язати, кажуть у міністерстві. Тримати також 72 години, а після цього їх можна викинути у загальний контейнер для сміття.

«Це європейський досвід, який себе зарекомендував. Наприклад, аналогічні рекомендації діють у Великій Британії: необхідно щільно зав’язати використані маску та рукавички в пакет, потім ще в один маркований пакет і в будь якому місці витримати не менше 72 годин», – розповів міністр.

Абрамовський додав, що для збереження довкілля краще за можливості використовувати багаторазові захисні маски.

«Відходи, які формуються в медичних закладах, потрапляють на утилізацію виключно до ліцензованих переробних підприємств, які чітко контролює Міністерство. Такі відходи утилізуються за певною програмою і не становлять після цього загрози для громадян», – повідомив міністр.

Через епідемію коронавірусу в Україні носіння масок є обов’язковим у громадських місцях, зокрема, у магазинах і в транспорті.

Міністерство охорони здоров’я очікує, що Верховна Рада якнайшвидше ухвалить законопроєкт, що встановлює штрафи за недотримання маскового режиму.

Цей документ регламентує встановлення штрафів за неносіння масок – для фізичних осіб штрафи становитимуть від 170 до 255 грн, для юросіб – власників закладів громадського харчування, спортзалів, магазинів – від 3,4 тисячі гривень до 5,1 тисячі гривень.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG