Доступність посилання

ТОП новини

Гуайдо оголосив про нові масові акції проти Мадуро


Гуайдо: ми повернемося на вулиці, щоб вимагати відкриття кордонів для гуманітарної допомоги
Гуайдо: ми повернемося на вулиці, щоб вимагати відкриття кордонів для гуманітарної допомоги

У Венесуелі прихильники опозиції готуються знову вийти на вулиці міст, щоб продовжити тиск на президента Ніколаса Мадуро і закликати його пустити до країни гуманітарні конвої. Масові акції очікуються сьогодні.

Наразі офіційна влада та опозиція не можуть дійти консенсусу у питанні доставки гуманітарної допомоги. Гуайдо координує дії західних партнерів, які намагаються доставити ліки і продовольство для населення Венесуели. Мадуро ж заявляє, що ніякої кризи немає, засуджує надання допомоги, і називає ці дії «демонстративної акцією, якою керує Сполученими Штатами».

«Ми повернемося на вулиці, щоб вимагати відкриття кордонів для гуманітарної допомоги. Ми врятуємо більше 300 тисяч венесуельців, які нині перебувають під загрозою голодної смерті», – написав Гуайдо в своєму Twitter.

Гуайдо проголосив себе тимчасовим президентом 23 січня. В країні зберігається напружена обстановка, проте в широкомасштабний конфлікт протистояння поки не перейшло. Важелі управління силовими структурами перебувають в руках Мадуро, якого визнають президентом Росія, Китай і ще кілька країн.

Гуайдо підтримали США, Канада, Ізраїль, майже всі країни Латинської Америки, Європарламент та 10 країн Європейського союзу. В українському МЗС заявили, що Київ визнає Хуана Гуайдо головою єдиного демократично обраного органу влади Венесуели – Національної асамблеї (парламенту), а також лідером демократичної опозиції.

XS
SM
MD
LG