Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада відмовилася призначити Ясько головою комітету із зовнішньої політики


«За» кандидатуру Єлизавети Ясько проголосували 186 народних депутатів при 226 необхідних
«За» кандидатуру Єлизавети Ясько проголосували 186 народних депутатів при 226 необхідних

Верховна Рада відмовилася призначити народного депутат від «Слуги народу» Єлизавету Ясько на посаду голови комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

«За» кандидатуру Єлизавети Ясько проголосували 186 народних депутатів при 226 необхідних. 130 парламентарів утрималися, ще четверо – виступили проти.

Перед ухваленням рішення опозиційні фракції наполягали, щоб окремо відбулося голосування за звільнення з посади голови комітету депутата від «Слуги народу» Богдана Яременка.

1 листопада він заявив, що подав у відставку з посади голови парламентського комітету зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва.

За кілька днів до цього у мережі з’явилися фото і відео буцімто телефонної переписки в залі парламенту Богдана Яременка у «чатах знайомств» щодо послуг інтимного характеру. Таку «переписку» опублікував сайт «Букви». Після цього Яременко сказав, що «не варто вірити усьому, що публікують нібито ЗМІ». Згодом він вибачився за інцидент.

2 грудня фракція «Слуги народу» під час свого засідання підтримала кандидатуру Ясько на посаду голови комітету з питань зовнішньої політики.

Голова фракції Давид Арахамія говорив, що Ясько очолюватиме комітет Верховної Ради з питань зовнішньої політики та продовжуватиме буди головою делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи

XS
SM
MD
LG