Доступність посилання

ТОП новини

Військові США підтвердили: до катастрофи Су-27 причетний американець


До інциденту з літаком Су-27 в Україні був залучений військовослужбовець США, мовиться в повідомленні командування ВПС США в Європі і Африці.

«Ми бачили повідомлення, в яких мовилося про жертву зі США, і можемо підтвердити, що до інциденту був залучений американський військовослужбовець», – мовиться в повідомленні.

Командування повідомляє, що наразі проводиться розслідування інциденту, і обіцяє надати додаткову інформацію згодом. Воно не повідомляє, як саме брав участь в інциденті американський військовослужбовець. У повідомленні не уточнюється і доля американського пілота.

За деякими українськими повідомленнями, обидва пілоти, український і американський, загинули.

Військовий літак Су-27 упав у Вінницькій області близько 17:00 біля села Уланів. «Український мілітарний портал» вказує, що уламки літака знайдені неподалік села Пагурці.

Катастрофа сталася під час міжнародних авіаційних навчань «Чисте небо-2018», які розпочалися 9 жовтня і за планом мають тривати до 19 жовтня.

Військова прокуратура Центрального регіону України розслідує падіння винищувача Су-27 у Вінницькій області, повідомляє прес-служба прокуратури.

Читайте також: Збройні сили України висловили співчуття родинам загиблих пілотів Су-27

Участь у цих навчаннях беруть військові США, Румунії, Республіки Польщі, Королівства Бельгії, Королівства Данії, Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Королівства Нідерландів, Грецької Республіки та Естонської Республіки.

Загалом до навчань «Чисте небо» залучено понад 40 літальних апаратів, десятки зенітних ракетних комплексів і засобів радіотехнічних військ.

XS
SM
MD
LG