Доступність посилання

ТОП новини

Голова російської Держдуми звинуватив США у «дезінформації, щоб розчленувати Росію»


Голова російського парламенту (Володимир Володін, на фото – ліворуч) вчергове схвально відгукнувся про президента Росії Володимира Путіна, а також звинуватив у зв’язках зі Сполученими Штатами опозиційних російських політиків
Голова російського парламенту (Володимир Володін, на фото – ліворуч) вчергове схвально відгукнувся про президента Росії Володимира Путіна, а також звинуватив у зв’язках зі Сполученими Штатами опозиційних російських політиків

Голова Державної думи Росії В’ячеслав Володін у неділю заявив, що Сполучені Штати намагаються дестабілізувати ситуацію в Росії і зрештою її «розчленувати». Таку заяву російського політика оприлюднила пресслужба Держдуми 24 травня.

Володін звинуватив Вашингтон у «вкиданні дезінформації по ситуації з коронавірусом» і «по рейтингах влади в Росії», а метою – ослаблення російської влади та збереження «домінуючого становища» США у світі.

Читайте також: У Росію прибув гуманітарний вантаж з США із 50 апаратами ШВЛ ​

«Їхня мета – зробити країну якомога слабшою, а потім її розчленувати – такий план в них є, і вони від нього не відмовилися. Для цього на чолі нашої держави їм потрібні слухняні політики, які б керувалися їхніми інтересами, а не інтересами наших громадян», – йдеться в заяві Володіна.​

Голова російського парламенту вчергове схвально відгукнувся про президента Росії Володимира Путіна, а також звинуватив у зв’язках зі Сполученими Штатами опозиційних російських політиків, блогерів та медіа.

Заяви голови Держуми пролунали на тлі різкої реакції російського Міністерства закордонних справ про публікації в американській і британській пресі щодо епідемії коронавірусної інфекції COVID-19 в Росії. Зокрема МЗС Росії вимагало спростувань від видань Financial Times, New York Times та Bloomberg їхніх статей про облік смертей від COVID-19 у Росії.

Читайте також: «Росія насміхається над міжнародними нормами»: як пройшла «кримська конференція» в ООН​

Водночас російські медики та офіційні особи підтверджують, що до офіційної статистики вносяться смерті не всіх пацієнтів, у яких був виявлений коронавірус, а тільки ті випадки, коли COVID-19 визначали головною причиною смерті.

Влада Сполучених Штатів останнім часом не коментувала публічно рейтинг Володимира Путіна в боротьбі з епідемією коронавірусу в Росії.

XS
SM
MD
LG