Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти підтвердили загибель понад 30 тисяч російських військових в Україні


До списку входять лише ті загиблі, чиї імена та місця поховання вдалося встановити
До списку входять лише ті загиблі, чиї імена та місця поховання вдалося встановити

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну загинули понад 30 тисяч російських військових (точне число – 30 003), підтвердили журналісти видання «Медіазона» та російської служби Бі-Бі-Сі разом із командою волонтерів.

Дослідники ведуть підрахунок за відкритими джерелами – повідомленнями місцевих адміністрацій, ЗМІ й родичів загиблих, а також за даними з цвинтарів. Реальна цифра втрат, на їхню думку, може бути у два – два з половиною рази вищою.

Так, на кінець травня цього року підрахунок видань «Медіазона» і «Медуза» показав кількість загиблих на війні російських військових у 47 тисяч осіб. Цю кількість журналісти отримали, виходячи з даних про надмірну смертність чоловіків боєздатного віку.

Від моменту попереднього зведення 28 липня до оприлюдненого сьогодні списку додалося 1300 імен.

«Як і в попередні тижні, ми відзначаємо дещо більше, ніж зазвичай, зростання кількості загиблих військовослужбовців ракетних військ і артилерії. OSINT-дослідники, які стежать за контрнаступом України у Запорізькій області, зауважували високі втрати серед російської артилерії та РСЗВ», – пишуть журналісти.

За останні два тижні стало відомо про загибель 4 офіцерів у званні від підполковника і вище. Загалом у списку загиблих високопоставлених офіцерів зараз – 284 особи.

Найбільше повідомлень про загибель військових приходить у Свердловську і Челябінську області, Башкирію, Бурятію та Ростовську область РФ. Велика кількість повідомлень про загибель із Краснодарського краю РФ, серед іншого, пояснюється тим, що там волонтери обходять цвинтарі і фотографують поховання військових – тобто про велику кількість втрат стає відомо публічно.

XS
SM
MD
LG