Доступність посилання

ТОП новини

В’ятрович заявляє, що «слуги народу» хочуть через суд не пустити його в депутати


Зареєстрований Центральною виборчою комісією депутат Верховної Ради Володимир В’ятрович
Зареєстрований Центральною виборчою комісією депутат Верховної Ради Володимир В’ятрович

Зареєстрований Центральною виборчою комісією депутат Верховної Ради Володимир В’ятрович стверджує, що депутати з владної фракції «Слуга народу» прагнуть через суд заблокувати складення В’ятровичем присяги.

«Ще більше зусиль «Слуг народу» проти В’ятровича. Тепер мене не хочуть допустити в парламент через суд. От тобі і сила «слуг»: монобільшість, 240 з гаком депутатів, закони одним махом... Чекайте, скоро буду! Українізація – це не страшно», – написав В’ятрович у фейсбуці, додавши фото судового позову, поданого депутатом Верховної Ради Андрієм Хільком.

Центральна виборча комісія 14 листопада визнала обраним і зареєструвала народним депутатом України колишнього голову Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича.

12 листопада Верховна Рада достроково припинила повноваження депутатки від фракції «Європейська солідарність» Ірини Луценко, згідно з поданою нею заявою. Луценко пояснила своє рішення станом здоров’я, який «не дає можливості працювати у повну силу».

Наступною у списку партії «ЄС» після Ірини Луценко була Наталія Бойко, вона мала б зайти до парламенту, але відмовилася від мандату. Після цього в Раду зміг потрапити Володимир В’ятрович.

XS
SM
MD
LG