Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК звернулася до СБУ та поліції через заяву «Нацдружини» про можливе застосування сили на виборах


2019-й – рік виборів в Україні, 31 березня відбудуться президентські вибори, а на 27 жовтня заплановані парламентські
2019-й – рік виборів в Україні, 31 березня відбудуться президентські вибори, а на 27 жовтня заплановані парламентські

Центральна виборча комісія звернулася до Служби безпеки України та Національної поліції через заяву представника організації «Національні дружини» щодо ймовірного застосування її спостерігачами сили у разі фальсифікацій під час голосування на виборчих дільницях.

«На веб-сайті Радіо Свобода розміщено статтю під назвою «Спостерігачі від «Нацдружин» на дільницях можуть діяти силою, якщо будуть фальсифікації – речник». Тож, не заперечуючи право громадських організацій у встановленому законом порядку вести спостереження за ходом виборчого процесу, Центральна виборча комісія вважає неприпустимим зловживання наданими офіційним спостерігачам правами чи використання їх з метою, не пов’язаною зі спостереженням за виборами», – йдеться в повідомленні ЦВК.

У комісії зазначили, що звернулися до силовиків з метою вжиття вичерпних заходів щодо забезпечення законності та правопорядку під час чергових виборів.

Напередодні очільник Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що спроби силового втручання у виборчий процес в Україні будуть припинятися. Так Аваков відреагував на озвучену в ефірі проекту Радіо Свобода Радіо Донбас.Реалії заяву речника «Національних дружин» Ігоря Вдовіна про те, що застосування сили спостерігачами від їхньої організації можливе на виборчих дільницях у разі фальсифікацій.

У МВС і до цього заявляли, що на дільницях для голосування ніхто не зможе підміняти сили МВС у їхніх ключових функціях.

2019-й – рік виборів в Україні, 31 березня відбудуться президентські вибори, а на 27 жовтня заплановані парламентські.

XS
SM
MD
LG